Joskus sitä tulee silti laitettua ruokaakin, lähinnä silloin kun tytöt ovat kotona. Eilen iski vastustamaton halu saada pitkästä aikaa kreikkalaista juustopaistosta, ja tässä tulos ohjeineen.

Pohja: (Itse käytän tosin aina valmiita piirakkapohjia, tällä kertaa Sunnuntain ruisperunataikinaa, joka sopi tähän tosi hyvin)

1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g kylmää margariinia
1 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet, paloittele joukkoon rasva, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Levitä jauhotetuin käsin piirakkavuokaan, jäähdytä. Pistele ja paista 200° 10 min.

Täyte:

200 g sipulikuutioita
2 rkl öljyä
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 vihreä tai keltainen paprika
3 kiinteää tomaattia
mustapippuria
½ tl yrttisuolaa
½ tl oreganoa
200 g fetajuustoa
persiljasilppua (unohtuu aina ;-)
15 mustaa oliivia
2 dl kevytkermaa
3 munaa

Kuullota sipuli öljyssä, lisää valkosipuli. Kuutioi paprika, lisää se pannulle ja pehmitä hetki. Mausta seos. Levitä ½ kuutioiduista tomaateista paistospohjalle, lisää ½ fetasta ja päälle vihannesseos. Lisää loput tomaatit, feta, persilja ja mustapippuri. Sekoita munat kermaan ja kaada täytteen päälle, pinnalle oliivit.
200° n. 30 min.